Hondenschool Your Perfect Dog werkt volgens visie van de Black Box model van Peter Beekman van Kynotrain Nederland. 

 

De Black Box model is een model uit de gedragsleer waarbij men ervan uitgaat dat er iets in de omgeving van de hond prikkelt (een prikkel) om een reactie (gedrag) te geven. Met deze reactie doet de hond weer een ervaring op. Op basis van die ervaring doet die hond de volgende keer hetzelfde of hij kiest voor een andere reactie.

Dit is onze manier van werken en om deze goed te kunnen hanteren moeten we eerst heel goed leren kijken. Wat is de prikkel waarop hij reageert en wat is zijn reactie. Dan gaan we nog eens kijken hoe we daar dan weer invloed op kunnen gaan krijgen. Best ingewikkeld, maar zo leuk om te doen!

 

Onze cursussen

Uw hond is net bij u in huis komen wonen, iedereen helemaal blij met de nieuwe aanwinst. En dan...dan komt het, u weet nog niet hoe de hond zal reageren op bepaalde prikkels en /of situaties. U kent de hond nog niet. Dat is ook logisch, want iedere hond is uniek! Maar ook iedere hond/baas combinatie is uniek!
Hondenschool Your Perfect Dog vind het dan ook belangrijk, dat we samen met u op zoek gaan naar wat uw hond nodig heeft en wat voor u het beste werkt.
Tijdens de puppy-, basis cursussen leert u
kijken naar uw hond (prikkel/gedrag), te kijken naar uw eigen lichaamstaal en te zoeken (motivatie) naar wat uw hond nodig heeft. Hierdoor leert u samenwerken te met uw hond, waardoor de band zal versterken en u de juiste motivatie voor uw hond weet te gebruiken. 

 

 

En niet vergeten, veel plezier hebben met je hond tijdens de lessen!

 

Bent u enthousiast geworden?

Schrijf u dan in voor de aankomende cursus.